Friss publikációk

Megjelent Hirka Anikó szerkesztésében "A 2016. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2017-ben várható károsítások" című kiadvány, mely a linkre kattintva letölthető.

Prognózis füzet 2016-2017

Megjelent Hirka Anikó szerkesztésében "A 2015. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2016-ban várható károsítások " című kiadvány, mely az alábbi linkekről tölthető le:

Nagy Imre tudományos munkatársunk "Jövőnk az iparifa ültetvény!" c. előadásának anyaga a címre kattintva olvasható.

A Bakonyerdő Zrt. megbízásából készült "A rudas és lábas erdőkben a gím- és dámszarvas által okozott törzs hántási, a kéreg elfogyasztásával, sebzésével okozott vadkárok értékelési módszertanának kidolgozása, a károk számszerűsítése magas kőris állományokban" c. tanulmány a megbízó hozzájárulásával a címre kattintva olvasható.

A tanulmányt Nagy Imre és Kámpel József a NAIK Erdészeti Tudományos Intézetének munkatársai állították össze, lektorálta Dr. Schiberna Endre.

Megjelent Hirka Anikó szerkesztésében "A 2014. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2015-ben várható károsítások " című kiadvány, mely az alábbi linkekről tölthető le:

Megjelent Hirka Anikó szerkesztésében "A 2013. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2014-ben várható károsítások " című kiadvány, mely az alábbi linkekről tölthető le:

 

Erdőgazdálkodók, vadgazdálkodók és kárszakértők figyelmébe ajánljuk!

Összefoglaló az erdei vadkárbecslés általános szabályairól és az alkalmazható pénzügyi értékekről

LOGO_kicsiMegjelent Szabóky Csaba és Csóka György új könyve Sodrómolyok címmel. A könyv kiadásának pénzügyi feltételeit legnagyobb részben az FVM pályázata az erdők közjóléti célú védelmét és bővítését szolgáló feladatok ellátásának 2008. évi csekély összegű támogatására, a személyi jövedelemadó 1%-ának adófizetők által felajánlott részéből képzett bevételből teremtette meg. Ezen túl több vállalat és intézmény is nyújtott pénzbeli támogatást a könyv jelen formában történő megvalósításához. Segítségüket ezúton is köszönjük!