Események, rendezvények

web

 

 

A konferencián elhangzott előadások megtekinthetők:

 

 

 

 progam

ERTI szeminriumok web

Aktuális: 5. Erdő és talaj

 

Szemináriumok - élőben és weben

Szemináriumaink alkalmával az erdészeti szakma és az erdészeti kutatás szakembereinek segítségével egy-egy témakört járunk körbe, és próbálunk minél több nézőpontból megvizsgálni. A rendezvényeken elhangzó előadásokat az informatika eszközeivel térben és időben távoli hallgatóság számára is elérhetővé tesszük, amikor lehetőséget biztosítunk arra, hogy a hallgatóság webkonferencián keresztül is követhesse az eseményt, vagy bármikor később visszanézhesse az ott elhangzottakat.

 

5. Erdő és talaj

2016. október 11.

Előadások:

 1. Stefanovits Pál (1920-2016) (Michéli Erika tanszékvezető – SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar)
 2. Miért van szükség a talajtani ismeretekre és az azokat integráló talajinformációs rendszerekre? (Szabó József intézetigazgató – MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet)
 3. Stafanovitstól a diagnosztikus alapegységekig az erdőtalajok osztályozásában (Michéli Erika tanszékvezető – SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar)
 4. Hazai erdőkben mért és modellezett talajnedvesség-forgalmi jellemzők (Rajkai Kálmán MTA levelező tag – MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet)
 5. Dombvidéki területek talajainak térképezése – tapasztalatok, problémák (Dobos Endre intézeti tanszékvezető – ME Műszaki Földtudományi Kar)
 6. A talajtulajdonságok szerepe az erdőállományok életében az időjárási szélsőségek esetén (Bidló András intézetigazgató – NymE Erdőmérnöki Kar)
 7. Alföldi faültetvények hatása a talajra, altalajra és talajvízre (Tóth Tibor tudományos tanácsadó – MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet)
 8. A korszerű talaj téradat infrastruktúra és annak felhasználási lehetőségei a területi tervezésben (Pásztor László osztályvezető – MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet)
 9. Az erdei avar- és humuszszint szén- és tápanyagtartalma (Führer Ernő tudományos tanácsadó – NAIK ERTI)
 10. Klímajelző fafajú erdők gyökértömege és eloszlása a talajmélység függvényében (Jagodics Anikó tudományos kutató – NAIK ERTI)
 11. Új digitális talajtérképek és informatikai támogatásuk Magyarországon (Illés Gábor kutatási igazgatóhelyettes – NAIK ERTI)
 12. Az indonéziai tőzeg díj (Illés Gábor kutatási igazgatóhelyettes – NAIK ERTI)

 

felhvs 2Minden évben színes programokkal várja a táborozni vágyókat a Tury Elemér Ökotábor.

Bővebb információért kattintson a linkre.

 

 

 

 

 

 

virag 6lepke 2virag 5lepke 1